MyHelmet deel van MaterialLab - ISPO München

Van 28 tot 30 november 2023 komen de "Who's Who" van de sportindustrie bijeen op de jaarlijkse ISPO München om productinnovaties te tonen en te ervaren en samen de toekomst van de sport vorm te geven.

Duurzaamheid is ongetwijfeld van groeiend belang, niet alleen bij ISPO Group, maar ook in de sportindustrie.

De Sustainability Hub werd in 2010 geïntroduceerd om ruimte te bieden voor innovatieve en impactvolle oplossingen op het gebied van duurzaamheid. In 2023 wil ISPO München nog een stap verder gaan en bezoekers inspireren met het focusonderwerp van dit jaar van de Sustainability Hub: ‘Circulariteit’

In het Material Lab kunnen bezoekers innovatieve materialen op een zeer tastbare manier ervaren en geïnspireerd raken door een scala aan materialen gemaakt van landbouwafval, algen, hennep, ricinusbonen, eieren en nog veel meer. De nadruk zal liggen op het circulaire productieproces, waarbij de bron-, tussen- en eindproducten onder de aandacht worden gebracht.

 

Voor ISPO München 2023 draait de Circular Experience om één specifiek circulair materiaal: mycelium – de wortelachtige structuur van schimmels.

De Circular Experience wordt een samengestelde ruimte waar bezoekers de kans krijgen om meer te weten te komen over het innovatieve potentieel van mycelium als grondstof voor veel industrieën, waaronder de sport.

De verschillende stappen van de levenscyclus van producten op basis van mycelium worden op inspirerende en tastbare wijze getoond. Nu ISPO München 2023 nadert, is het duidelijk dat de sportindustrie klaar is voor een transformerende reis naar duurzaamheid en circulariteit. Het evenement van dit jaar gaat niet alleen over het presenteren van de toekomst van de sport, maar ook over het actief vormgeven ervan.

𝗘𝗫𝗛𝗜𝗕𝗜𝗧𝗜𝗢𝗡: ISPO Munich Material Lab
𝗪𝗛𝗘𝗡: 28th - 30th November 2023 
𝗪𝗛𝗘𝗥𝗘: Messegelände, 81823 München, Germany

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?