Myndr

Complexiteit teruggebracht tot… bijna niets

Rethink.

Van de volwassenen vindt 81% dat ze te veel op hun smartphone zitten. En 58% van de tieners vindt zichzelf smartphone verslaafd. Er waren al apps die je internetgebruik aan banden kunnen leggen. Maar die moet je bedienen met… je smartphone. Maarten Wolzak wilde daarom dat we een fysieke knop voor hem zouden bedenken. Een soort ‘thermostaat’ voor je online leven, waarmee je focus en aandacht kunt reguleren.

Design.

De knop moest in één oogopslag tonen in welke stand hij staat. Er kwamen vijf niveaus: van alles ‘aan’, van Netflix zonder WhatsApp, tot alleen maar telefoneren.

  • Onze productdesigners bestudeerden alle knoppen die ze konden vinden. Ze maakten stapels schetsen en tekenden vele modellen. Onze graphic designers bedachten een hele reeks iconen.
  • We probeerden onze ideeën uit op verschillende gebruikers. Zo konden we alle overtollige informatie schrappen en bleef er een druppelvormige knop over. Met vijf punten die de verschillende niveaus weergeven.
  • Onze productdesigners deden nader gebruiksonderzoek, bepaalden de verhouding en de grootte van de knop. Ook de constructie en de engineering namen zij ter hand.
  • Onze CMF-designers bedachten de zachte rand die je vastpakt en kwamen met twee subtiele kleurstellingen. Een lichte en een donkere.
Change.

Overal waar Myndr aan de muur hangt, ontstaat ruimte voor focus en aandacht. Gewoon door de knop om te zetten.

 

 

Wil je meer weten over onze studio?