Kembo Tentamentafel

In één klap betere resultaten

Rethink.

Werknemers van het Universitair Sportbedrijf in Leiden vielen steeds vaker uit met rugklachten. Geen wonder als je 180 keer per jaar zo’n 1.200 tentamentafels moet neerzetten en ze na een tentamen direct weer weg moet halen voor een potje voetbal. Bovendien klaagden studenten over de wiebelende tafeltjes en splinterende werkbladen. Kan dat niet beter en slimmer?

Design.

Natuurlijk. We ontwierpen een tentamentafel die licht, stabiel en in één beweging op te klappen is:

  • Samen met de afdeling ergonomie van de Leidse universiteit keken we naar de minst belastende manier om een tafel op te klappen en neer te zetten of op te bergen.
  • De ergonomische principes vertaalden we naar een slim opklapmechanisme dat het mogelijk maakt de tafel in één beweging en zonder bukken in- en uit te klappen.
  • Het opklapmechanisme is geïntegreerd in de aluminium zij-profielen. Zo is de opgeklapte tafel heel plat en neemt hij weinig opslagruimte in beslag.
  • We ontwierpen ook de bijpassende transportkar waar 28 tafels op kunnen.
Change.

Pure winst: 70% minder personeelskosten, geen uitval door fysieke klachten, blije medewerkers en studenten én een hoogwaardige uitstraling. Het neerzetten en weghalen van de tafels gaat nu 3 tot 4 keer zo snel. En - in tegenstelling tot de oude tafels - heel geruisloos.

  • GIO, Goed Industrieel Ontwerp: Erkenning 2008
Wil je meer weten over onze designers?