Gazelle PHEN 1.0

Wil je gefietst worden of heel comfortabel lekker zelf fietsen?

Rethink.

Hoe wil je fietsen? E bikes helpen je de berg op en tegen de wind in, maar hoeveel hulp heb je eigenlijk nodig? Meer actieradius, meer power en dus ook meer gewicht is de trend. En die trend heeft ook een impact op het milieu. Royal Gazelle durfde zichzelf de vraag te stellen naar de zin en de onzin van al die extra power en capaciteit. Want fietsen is toch ook iets wat je zelf doet. Hoe stellen we onze klanten in staat lekker effectief en comfortabel te fietsen? Dat is niet alleen afhankelijk van elektrisch vermogen, maar ook van gewicht, comfort en optimale ergonomie.

Design.

Voor Royal Gazelle gingen we op zoek naar een nieuwe standaard voor comfort. We ontwierpen een concept bike die het mogelijk maakt om vooral lekker op te kunnen fietsen. De PHysical ENabeler 1.0 is de fiets van de toekomst die je fysiek in staat stelt om zélf - prettig en moeiteloos - van A naar B te fietsen.

  • Houding. We bedachten een geometrie waarmee je in alle omstandigheden makkelijk de juiste houding aan kunt nemen.
  • Gewicht. Minder gewicht maakt je fiets prettiger in het gebruik. Daarom bouwden we het frame op uit elementen van braided composiet en titanium lugs, de technologie die we leenden van de lichtgewicht tijdritbaanfietsen. Met nog geen 13 Kg haal je hem makkelijk uit je schuurtje of de fietsenstalling en tilt hem zo op je fietsdrager.
  • Vering. Goede vering verhoogt het comfort. Door slim gebruik te maken van de eigenschappen van het materiaal ontwierpen we een optimaal geveerd frame zonder extra onderdelen. De forse banden doen ook een duit in het zakje en zorgen bovendien voor een extra lage rolweerstand.
  • Ondersteuning. Ook hier kozen we voor less is more. Door een bracketversnelling, een kleine achterwiel-motor en een lichte accu te combineren, creëerden we een lichtgewicht e-systeem zonder display.
  • Vorm. Als je door je oogharen kijkt zie je een springend bokje. Licht, sierlijk en… Gazelle
Change.

Lekker fietsen met een maximum aan comfort en effectiviteit en zonder onnodige ballast, dat is de PHEN 1.0. De superieure ergonomie het lage gewicht geeft je dubbel plezier voor de helft van de impact.

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?