Ecomo E-bike display en accu

Zo begrijpelijk als een fietsbel

Ging alles maar zo makkelijk

De markt voor E-bikes groeit als kool. Accu's en trapondersteuning en de fietsen worden met de dag mooier en geavanceerder. Maar wat tot nu toe onderbelicht is gebleven is de bediening van al die e-bikes. Veel E-bikes, en deze zijn niet goedkoop, dus je mag wat verwachten, worden ontsiert door technisch ogende kastjes met onbegrijpelijke LED’s en knopjes. En als er al aandacht aan is besteed, dan leidt dat tot complexe displays met veel cijfertjes en lastige menu-structuren.

Voor één van de eerste E-bikes van Cortina hebben wij, samen met Bike Fun International en Echowell Taiwan, daarom de Ecomo E-bike bedieningsunit ontworpen. In ons product ontwerp streefden we naar een ontwerp waarin de display zo begrijpelijk en makkelijk te gebruiken is als een fietsbel. Dit verlaagt de drempel voor elektrisch fietsen, is onze bescheiden mening. Wij hebben twee grote knoppen binnen duimbereik ontworpen, waarmee je kinderlijk eenvoudig en in 15 stappen de ondersteuning kunt regelen. Bovendien hebben we de display zo ontworpen dat je alles wat je moet weten in één oogopslag duidelijk in beeld hebt: snelheid, afstand en de batterij status. En als je daar dan echt behoefte aan hebt kun je met één druk op de knop het totaal aantal afgelegde kilometers of je gemiddelde snelheid zien. Dat de vormgeving en detaillering in orde is spreekt voor zich. Was alles maar zo eenvoudig.

En toen we toch bezig waren met E-bikes hebben we nog even een accupack voor alle Cortina Ecomo E-bikes ontworpen. Eenvoudig, compact en mooi geïntegreerd met de achterdrager en het achterlicht. 

 

Wil je meer weten over onze mobility oplossingen?