Curana ILU

Een lichtgevend spatbord

Geïntegreerde spatbordverlichting

Wij wilden graag een lichtgevend spatbord ontwerpen en zochten iemand die dat ook een goed idee vond en er wat mee kan. En zo kwamen we terecht bij Dirk Vens, de eigenaar van Curana. Curana staat voor design en innovatie als het om fietsonderdelen gaat. Het Belgische bedrijf maakt fietsspatborden van ultralicht sandwich materiaal, maar ontwikkelde bijvoorbeeld ook fietsverlichting met innovatieve lightguide techniek.

Onze product designers bouwden de eerste prototypes op basis van het sandwich-materiaal dat Curana gebruikt. De twee door een kunststof laag van elkaar gescheiden flinterdunne lagen aluminium gebruikten voor de geleiding van stroom, zodat we geen kwetsbare kabels meer naar de lamp hoefden te leiden. We bedachten zelfs een manier om met één schroef de lampunits te monteren en tegelijk de stroomvoorziening aan te sluiten. De reacties waren heel positief en het Duitse Busch en Muller haakte aan om de lamp units verder te ontwikkelen en te produceren.

Soms kost het veel tijd en inspanning om aan een goed idee helemaal niets toe te voegen. Het geheel ziet er dan ook bedrieglijk eenvoudig uit. Dat vinden wij mooi.

Ons werk: 
Product design en een aantal patenteerbare uitvindingen.

 

Awards:

GIO, Erkenning goed industrieel ontwerp

Eurobike Innovatie Award. 2014

DesignX50 selectie beste innovatieve producten

 

Ook een innovatief idee voor een product?