Cortina Common uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2019’

Samenwerking Cortina en studioMOM

Cortina Common uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2019’

Begin deze maand werd de Cortina Common uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2019’. Tijdens de opening van fietsbeurs Bike MOTION maakte RAI vereniging het feestelijke nieuws bekend.

Uit het juryrapport: “De Cortina Common is met recht dé Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voorop de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.

De afgelopen week vierde de Arnhemse ontwerpstudio dit succes samen met Cortina. StudioMOM ontwerpt al een aantal jaren de verschillende fietsen voor Cortina, zowel het model als de afwerking. De Arnhemse ontwerpers zijn er best trots op dat zij de beste fiets van Nederland hebben mogen ontwerpen. “Vooral de juryuitspraak over de modieuze kleuren doet ons goed, omdat wij echt ver gaan in het ontwerp van kleur, materiaal en finish”, aldus Chantal Rouw, de senior CMF (colour, material and finish) ontwerper bij studioMOM. “Ook het no-nonsense fietsplezier spreekt ons aan, aldus Mars Holwerda, senior productontwerper, want we stellen ons zelf altijd de vraag, waar gaat het echt om, wat wil je nou van zo’n fiets en kunnen we terug naar de essentie.”

De Cortina Common viel al eerder in de prijzen. In 2018 kreeg de fiets een GIO-erkenning tijdens de Dutch Design Week en won de fiets een EUROBIKE Award. De Cortina Common won de Fiets van het Jaar-verkiezing van de Gazelle Ultimate S-line en de Mokumono Dam. De verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 32e keer plaats. “De verkiezing is erop gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken.

De Gelderlander interviewde studioMOM