Ikzi fietsverlichting

Buzaglo verlichting met een tijdloze vorm

Een koplamp met een eigen smoel

Naast het ontwerpen van complete fietsen worden wij van studioMOM ook vaak gevraagd voor fietsonderdelen en fietsaccessoires. Zo kwam Buzaglo alweer een aantal jaar geleden bij onze designstudio met de vraag om een koplamp voor op de fiets te ontwerpen. Buzaglo is een bekende speler op het gebied van fietsonderdelen in Nederland. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van fietsverlichting voor bijvoorbeeld HEMA en hebben goede ideeën over hoe hun producten moeten werken en hoe ze eruit moeten zien. Zo had ze de wens om een koplamp met een eigen smoel toe te voegen aan hun collectie. Voor deze opdracht hebben wij ervoor gekozen om het ontwerp te baseren op de traditionele fietslamp, die je vast wel herkent van de tijd toen iedereen nog op een oma-fiets fietste. De Nero koplamp geeft veel licht en heeft een tijdloze vorm. En is dus uitermate geschikt voor meerdere fietsen. Het ontwerp is dan ook terug te vinden op de fietsen van verschillende fietsmerken in Europa.

Zlim

Dat je met dezelfde onderdelen veel opties in elkaar kunt puzzelen bewijst de ZLIM.

Zeg het maar:

voor, achter, met of zonder reflector.

Best Zlim.

Dobbel

Bij het ontwerpen van een fietsonderdeel is het de uitdaging om ervoor te zorgen dat het past in het geheel. Vaak koop je een fiets met een heleboel onderdelen die allemaal mooi zitten te zijn op hun eigen manier. Het wordt al gauw een visuele kakafonie. Dat wilden onze designers voorkomen. Wij houden van producten die bescheiden en vrolijk hun ding doen.

Deze serie lampen voor zichtbaarheid in de stad is gebaseerd op 2 basisvormen. Horizontaal is de koplamp op de ‘ouderwetse’ manier op de voorvork te monteren, maar omdat hij zo plat is past hij ook mooi onder een voorrekje. Het achterlicht past door de holling rechtop op een achterspatbord, of horizontaal op een achter drager. Deze lampjes kun je gemakkelijk op elke fiets monteren zonder dat ze in conflict raken met de fiets.

Wil je meer weten over onze fietsontwerpen?